opc_loader

.

.

De winkel zal gesloten zijn op Donderdag 1 OKTOBER

..

.

Icom IC-9100

ICOM IC-9100 HF/VHF/UHF ZENDONTVANGER

NIET MEER LEVERBAAR

3.099,00
Dit product is momenteel niet leverbaar
Verzendmethode
B-POST / GLS BE:
46,00

ICOM IC-9100
HF/VHF/UHF ZENDONTVANGER

IC-9100

Dubbele conversie superheterodyne
Icom’s basisidee over het beste ontvangercircuit is om high-fidelity audio te reproduceren zonder interne vervorming. Ons antwoord om dit doel te bereiken is om een ​​dubbele conversie superheterodyne-systeem te gebruiken*. Het dubbele conversie-systeem vereenvoudigt de elektronische schakelingen en vermindert het aantal onderdelen die interne vervorming veroorzaken. De technologie voor digitale signaalverwerking (DSP) en een mengtrap met onderdrukking van spiegelfrequenties maken het mogelijk om dit systeem te gebruiken.
*Voor de 1200 MHz-band wordt een drievoudig conversiesysteem gebruikt.

Onafhankelijke tweevoudige ontvangers
De IC-9100 beschikt over drie onafhankelijke ontvangercircuits vanaf de antenne-aansluiting tot de mengtrap van het tweede middenfrequent (een mengtrap met spiegelonderdrukking). Eén circuit voor HF/50 MHz, één voor 144 MHz en één voor de 430/440 MHz-band.

ic-9100ee22

Een 32-bit floating point DSP en 24-bit AD/DA converters


Het hart van de IC-9100 is de beproefde combinatie van de 32-bit floating point DSP met 24-bit AD/DA converters. Deze krachtige combinatie ondersteunt vele functies voor digitale verwerking.

AGC-lus management
Digitale IF filters, handmatig notch-filter en andere digitale functies zijn opgenomen in het AGC-lus beheer, dat wordt geregeld door de DSP-unit. De AGC werkt effectief voor het gewenste signaal en onderdrukt het blokkeren door sterke aangrenzende signalen buiten de filterdoorlaatband. De voorinstellingen van de AGC-tijdconstante (langzaam, middel en snel) geven de flexibiliteit en de snelheid die nodig is voor het werken in pile-ups.

Digitaal middenfrequentfilter
Met de IC-9100 DSP kan een ‘eigen’ digitale MF-filter worden ‘gebouwd’. Daarmee kunnen snel bandbreedte, vormfactor, en centrale frequentie worden gekozen, zodat het mogelijk is om meteen dat zeldzame DX-station te werken. Met drie filtergeheugens kunnen de filterinstellingen direct worden veranderd, een grote hulp tijdens een contest of bij andere moeilijke omstandigheden.

ic-9100-2

Tweevoudige digitale PBT (doorlaatbandafstemming) en IF shift (middenfrequentverschuiving)


Na het ‘bouwen’ van een eigen digitale MF-filter, kunt u de tweevoudige digitale doorlaatbandafstemming (PBT) gebruiken om de MF-doorlaatband te verschuiven en te versmallen totdat de storing verdwenen is en een zwak signaal duidelijk hoorbaar wordt.

Ruisreductie
De in 16 stappen variabele ruisonderdrukking kan een aanzienlijke verbetering van de signaal-ruisverhouding in de ontvanger bewerkstelligen. Dit levert een schoon en helder audiosignaal op, dat het verschil betekent tussen een verbinding wel of niet kunnen maken.

Storingsonderdrukking
De digitale storingsonderdrukker (noise blanker, NB) vermindert interferentie van het impuls-type storing, zoals bijvoorbeeld de ontsteking van een verbrandingsmotor. De drempelwaarde van de storingsonderdrukking kan worden ingesteld, evenals de tijdsduur dat een storing onderdrukt moet blijven en het verzwakkingsniveau tijdens deze periode.

RF-spraakcompressor
De digitale RF-spraakcompressor verhoogt het gemiddelde stemvermogen. Dit vergroot de signaalsterkte en de verstaanbaarheid in SSB. Dit is behulpzaam bij het doorbreken van de storing om die moeilijke verbinding, die anders niet lukt toch te kunnen maken.

HF/50MHz, 144MHz 100W, 430/440MHz 75W


De IC-9100 maakt gebruik van een hoog rendement HF-eindversterker in combinatie met een groot koellichaam. Dit zorgt voor een stabiel uitgangsvermogen, zelfs tijdens lange periodes van gebruik.

+30 dBm klasse derdegraads interceptiepunt


Met behulp van de ontvangerontwerp-technieken die werden geïntroduceerd bij HF-zendontvangers van de allerhoogste kwaliteit, heeft de IC-9100 een IP3 van +30 dBm (typ.) In de 14MHz band. Zelfs een zwak signaal pal naast sterke signalen wordt duidelijk en probleemloos door de IC-9100 ontvangen.

Drie eerste MF-filters (3/6/15kHz) voor de HF/50 MHz-banden


De IC-9100 wordt geleverd met een ingebouwd 15kHz 1e MF-filter en er kunnen tot twee optionele filters (3kHz FL-431 en 6kHz FL-430) bij worden geplaatst. Door de eerste MF-filterbreedte in overeenstemming met de modulatiesoort aan te passen wordt het gewenste signaal beschermd tegen aangrenzende inband-signalen in de latere trappen, wat zorgt voor veel betere ontvangstprestaties.

Andere eigenschappen

 • Instelbare zend-bandbreedte
 • Ingebouwde RTTY-demodulator en decoder
 • Een ruime hoeveelheid CW-functies
 • Ingebouwde antennetuner voor HF/50MHz
 • Zowel een handmatig als een automatisch notch-filter
 • Groot, multifunctioneel LCD-scherm
 • USB-poort voor pc-besturing
 • Optionele CS-9100 programmeersoftware
 • Optionele RS-BA1 IP software voor afstandsbediening
 • Uitstekende leesbaarheid in de VHF-/UHF-band
 • Satelliet-modus

Optionele D-STAR DV-modus

 • Met de D-STAR DR-modus wordt het eenvoudig om toegang te verkrijgen tot D-STAR-repeaters
 • GPS-positierapportage-functies (Een externe GPS-ontvanger kan worden aangesloten via de data 1-connector. De eigen positiegegevens kunnen ook handmatig worden ingevoerd.)
 • Automatische antwoordfunctie
 • Digitale roepnaamsquelch
 • Opslaan van ontvangen roepnamen
 • Automatische weergave van ontvangen berichten
  * Digitale Smart Technology voor Amateur Radio

Andere VHF-/UHF-functies

 • VSC (Voice Squelch Control, spraakgestuurde squelch)
 • AFC-functie (FM/DV-modus)
 • CTCSS-toon-encoder en decoder
 • 9600 bps data-aansluiting
 • one-touch repeaterfunctie
Icom IC-9100 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie

7 dagen in originele ongeopende verpakking.

Levering

verzending : 1-3 werkdagen na betaling en indien op voorraad

Nieuwe Artikelen
Laatst bekeken items
3.099,00