opc_loader

.

VANAF HEDEN IS ONZE WINKEL ENKEL ON-LINE BESCHIKBAAR.

CONTACT ENKEL VIA EMAIL.

_________________________________________________________________________________

FROM NOW ON OUR SHOP IS ONLY AVAILABLE ON-LINE.

CONTACT ONLY VIA EMAIL.

_________________________________________________________________________________

NOTRE BOUTIQUE EST DÉSORMAIS UNIQUEMENT DISPONIBLE EN LIGNE.

CONTACT UNIQUEMENT PAR EMAIL.

_________________________________________________________________________________

.

YAESU FTDX-3000D

YAESU FTDX-3000D

Transceiver Base HF50 MHz      

      " 5 JAAR " GARANTIE ipv 3 jaar standaard yaesu-garantie                                                                                                            

(Prijs excl. btw) 1.147,93
1.389,00
Voorraad
Voorraad:
  0  items
Verzendmethode
B-POST / GLS BE:
61,00

160 tot en met 6 meter - SSB/CW/FM/AM/Digitaal

    Met efficiënte afmetingen van 14,4" x 4,5" x 12,3" (B x H x D) en een gewicht van slechts 10 KG , is de FT DX 3000 een stevig verpakte transceiver die klaar is om zeer hoge prestaties te leveren op alle Amateur Radio banden van 160 tot 6 meter.

    - Algemene ontvangst van 30 kHz tot 56 MHz.

    - FM & AM - Brede en Smalle modi inbegrepen

RTTY/PSK31 Encoderen / Decoderen Inbegrepen

    Diverse eenvoudige aansluitingen beschikbaar voor RTTY, SSTV, PSK31, JT, en andere Digitale Modi

100 Watt vaste prestaties

    De RF Eindversterker produceert een schoon 100 Watt (sommige modi minder) zendsignaal. Een groot koellichaam wordt gecombineerd met het gegoten aluminium chassis voor een efficiënte warmteafvoer. Een koelventilator naast de eindversterker en het TX Low Pass Filter ventileert de warmte weg van de binnenkant van de zendontvangerkast. Deze grote axiale stromingsventilator is mechanisch geïsoleerd van het chassis om trillingen en geluid te verminderen. De snelheid van de ventilator wordt continu geregeld door de temperatuur van de PA-versterker; dit begint bij 40 graden Celsius.

Antenne tuner inbegrepen

    Inclusief automatische antennetuner met hoge snelheid. De antennetuner maakt gebruik van LC-schakeling. Hij heeft een groot geheugen voor 100 kanalen; de afstemgegevens worden automatisch opgeslagen om de afstemtijd te verkorten bij het veranderen van de frequentie.

Beroemde Yaesu Hoofdafstemknop

    Een zwaar verzwaarde gebalanceerde messing kernknop wordt gebruikt om het beroemde Yaesu gladde vliegwiel bedieningsgevoel te geven aan de FT DX 3000 Main Dial Knob. Elke gebruiker kan zijn/haar favoriete draaimoment gevoel van de Main Dial rotatie instellen.

IF Uitgang

    1e IF 9MHz-signaal met grote bandbreedte IF-uitgang beschikbaar op het achterpaneel voor aftermarket band scopes, CW Skimmer, etc.

USB Geschikt voor

    Inclusief USB-ingang voor firmware-updates. Deze ingang kan ook CAT, USB AUDIO IN / OUT en USB TX Control (PTT, KEY en FSK) vergemakkelijken.

Afstandsbediening van een verre locatie

    Externe besturing (CAT) is mogelijk via USB of een seriële poort; met deze functie kan de FT DX 3000 op afstand worden bediend vanaf een verre locatie!

Groot TFT Full-Color Display voor een superieure bedienbaarheid en zichtbaarheid.

    De FT DX 3000 presenteert een breedbeeld, hoog contrast LCD 4,3 inch TFT-display met een indrukwekkend full-color display dat een handig beeld geeft van de functies van de radio. Superieure bedienbaarheid wordt gerealiseerd met dit handige display. Het maakt een uitstekende zichtbaarheid mogelijk vanuit verschillende gezichtspunten. Zelfs met de vele FT DX 3000 kenmerken en functies maakt het TFT-display de bediening van de radio eenvoudig en comfortabel.

    - Een blokdiagram geeft het RX-signaalpad weer.
    - Kies Analoog Type of Staafdiagram Meter
    - Selecteerbaar analoog type of staafdiagram type meteraanduiding
    - Afzonderlijke onafhankelijke frequentieweergave
    - Spectrumbereik van het hogesnelheidsspectrum
    - Bandbreedte van het spectrum: 20kHz, 50kHz, 100kHz, 200kHz, 500kHz of 1MHz.
    - TX- en RX-markeringen verschijnen tijdens de "spit"-functie.
    - Niveau-indicator
    De functienamen en de instelniveaus van de volgende functies worden in het TFT-hoofddisplay getoond wanneer aan een functieknop wordt gedraaid: Verklaringsapparaat, Microfoonversterking, Spraakprocessor, SHIFT, BREEDTE, KEYER SPEED en CONTOUR
    - AF-FFT Toepassingsgebied
    Een AF-FFT (Audio Frequency Fast Fourier Transform) scope is ingebouwd. Deze AF-FFT-functie werd voor het eerst gedemonstreerd in de FT DX 9000-serie. Met deze Scope kunnen de audiokenmerken van de ontvangen signalen; het effect van het aanpassen van de RX IF-filterprestaties; en het gebruik van de QRM-weigeringsfuncties, visueel worden waargenomen. Het is ook mogelijk om de TX-audiokarakteristieken van uw eigen signaal te observeren terwijl u de monitorfunctie gebruikt. Dit is zeer effectief voor het afstemmen van de parametrische equalizer voor stemkarakteristieken en het microfoongeluid.
    - Spectrumscope-geheugen
    Het Spectrum Scope scherm kan met één druk op de knop worden opgeslagen of opgeroepen. Tegelijkertijd wordt de tijdinformatie in het geheugen opgeslagen, zodat het verschil in activiteit kan worden bekeken en vergeleken, afhankelijk van de seizoenen en tijden.
    - Cursortoetsen
    Aan de linkerkant van het TFT-display bevinden zich zes toetsen die bij normaal gebruik vaak worden gebruikt. Andere functies kunnen worden bediend door op de toets "SCOPE" te drukken, die het "Spectrum Scope scherm" verandert in "Function Key Display scherm". Zelfs als de radio is uitgeschakeld, wordt de laatst gebruikte toetsfunctie in het geheugen opgeslagen en gemarkeerd.

Hoogst presterende ontvanger RF Front End

    De ontvanger RF Front End circuit is het belangrijkste element omdat het uiteindelijk de prestaties van de HF ontvanger bepaalt. Ons Yaesu Engineering team heeft superieure RF Engineering kennis geconcentreerd in het ontwerp van de FT DX 3000 front-end.

    - Er worden vijftien afzonderlijke bandpassfilters (BPF) gebruikt voor de front-end bescherming. Dit vermindert effectief de ongewenste en buiten de band liggende signalen.

    - In de RF-versterker wordt de sterke bipolaire transistor (2SC3357) gebruikt. Deze transistor vertoont een lage NF, en levert superieure intermodulatieprestaties.

    - De winst van elk afzonderlijk apparaat wordt lager gehouden, en het beste geoptimaliseerde werkpunt, met de laagste NF, wordt geselecteerd.

    - Voor de I/O van de RF-versterker wordt een op maat ontworpen brede dekkingstransformator gebruikt, met minder magnetische verzadiging. Deze constructie maakt de prestaties van het apparaat beter en biedt uitstekende multisignaalprestaties.

Down Conversion Ontvanger en Krachtige Smalle Bandbreedte Kristaldak Filters

    Het krachtige kristaldakfilter met smalle bandbreedte verbetert de multisignaalkarakteristieken van de ontvanger. De FT DX 3000 "Down Conversion" ontvangerconstructie is vergelijkbaar met de FT DX 5000. De eerste IF-frequentie is 9 MHz. Dit maakt het mogelijk om smalle bandbreedte kristaldakkingsfilters (300 Hz, 600 Hz of 3 kHz) te gebruiken met een scherpe vormfactor die een verbazingwekkende multisignaalontvangst oplevert. Het krachtige smalbandige kristaldakfilter verbetert de multisignaalontvangst van de ontvanger.

    - De 3 kHz roofingfilter verbetert de SSB-signaalontvangst aanzienlijk tijdens de nabijgelegen multisignaalcondities.

    - De 300 Hz* en 600 Hz roofingfilters bieden de beste CW-ontvangstomgeving wanneer de aangrenzende signalen de gewenste signaalontvangst kunnen beïnvloeden.

    *Opmerking: 300 Hz-filter optioneel

Effectief QRM en QRN Afwijzing

    Effectieve QRM-weigering wordt bereikt met de FT DX 3000 IF DSP. De 32-bit hoge snelheid drijvende decimale punt DSP, TMS320C6727B (maximaal 2800 MIPS/2100 MFLOPS) gemaakt door Texas Instruments, wordt gebruikt voor het IF gedeelte van de FT DX 3000. Het signaal wordt verwerkt met de hoge snelheid 300 MHz klokfrequentie.

    - Bewezen IF WIDTH- en IF SHIFT-functies zorgen voor geweldige QRM-weigeringsprestaties.
    ALS SHIFT
    Met de normale bandbreedte kan het gebied van de passband relatief worden verplaatst, zodat schadelijke signalen van de passband worden afgekeurd.
    ALS BREEDTE
    Door de bandbreedte aan te passen, kunnen stoorsignalen aan beide zijden van de passeerband worden verwijderd, zonder de positie van de passeerband te veranderen. De functie IF-breedte kan de passeerband met één druk op de knop smaller maken. Deze functie is effectief in een pile-up of wedstrijd, wanneer de ongewenste signalen zich net boven en onder het doelsignaal bevinden. Wanneer de IF-breedteknop gecentreerd is (klikpunt), is de doorlaatbandbreedte 2,4 kHz in de SSB- en CW-functies. Wanneer "NAR" is ingeschakeld, wordt de minimale doorlaatband 50 Hz (200 Hz in de SSB-functie), waardoor het mogelijk is om de QRM te minimaliseren met deze scherpe filtervormfactor. Wanneer de IF-breedte met de klok mee wordt gedraaid vanaf het middelste klikpunt, kan de doorlaatbandbreedte worden uitgebreid, tot 4000 Hz. Dit kan zorgen voor een rijker klinkende en comfortabelere QSO.

    - CONTOUR
    De CONTOUR-functie past het ontvangen audiosignaal ideaal aan zonder de bandbreedte te veranderen. De CONTOUR-functie varieert de contouren van de eigenschappen van de IF DSP-filterdoorlaatband en de constructie van het in-bandsignaal kan gedeeltelijk worden gewijzigd. Anders dan bij de IF SHIFT of IF WIDTH, kan de speciale CONTOUR-doorlaatband het gewenste signaal gedeeltelijk en ononderbroken over de doorlaatband verminderen of pieken. Deze functie is vooral effectief wanneer het ongewenste signaal dicht bij de middenfrequentie ligt.

    - Digitale ruisonderdrukking (DNR) door DSP
    Het geïnstalleerde digitale ruisonderdrukkingscircuit biedt 15 afzonderlijke parameters. De ruisonderdrukkingsconstanten kunnen worden ingesteld op het optimale werkpunt door de 15 stapsparameters te variëren op basis van het werkelijke geluid binnen de HF-band. De gewenste signaalcomponenten worden gepiekt en de willekeurige ruiscomponenten worden effectief geannuleerd.

    - ALS OPMERKING
    Dit hoge Q-circuit heeft steile dempingskarakteristieken van 70dB of meer. Er wordt effectief een sterk beat-signaal verwijderd. De dempingskarakteristieken kunnen worden omgeschakeld naar een brede of smalle bandbreedte en het dempingsniveau kan worden aangepast in het Setting Mode Menu. Storende signalen kunnen worden gedempt, terwijl de impact op het ontvangen signaal tot een minimum wordt beperkt.

    - Digitaal Notchfilter (DNF) (AUTO NOTCH)
    De Digital Notch Filer (DNF) is een functie die automatisch de interfererende heterodyne signalen volgt, zelfs als er meer dan één zijn, en zelfs als de beatfrequentie met de tijd verandert. Dit is effectief in het verwijderen van stoorsignalen.

    - CW APF (Audio Peak Filter)
    In de CW-modus heeft de APF-functie (Audio Peak Filter) een audiopiek op de signaalfrequentie; dit verbetert de S/N en verhoogt de leesbaarheid van het CW-signaal. De APF-piekfrequentie kan fijn worden uitgelijnd.

Zeer lage ruisvloer - geweldige signaal-ruisverhouding

    De S/N-verhouding (signaal-ruisverhouding) van het lokale signaal dat in de 1e IF-mixer wordt geïnjecteerd, is een van de belangrijkste factoren voor het verbeteren van de ontvangereigenschappen in de ultra-multi-signaalomgeving.

    In de FT DX 3000, de combinatie van zijn hoge stabiliteit en hoge nauwkeurigheid 40 MHz TCXO (± 0,5ppm, -10 °C ~ +60 °C), en zijn DDS creëren de fundamentele frequentie van deze radio, en is vergrendeld aan de PLL-IC en VCO direct.

Deze circuitconstructie en -methode creëert een lokaal signaal van de hoogste kwaliteit, met superieure S/N-prestaties. Dit betekent dat de ruisvloer van de ontvanger lager wordt gehouden en het beste blokkeringsdynamische bereik bij 2 kHz IP3-prestaties wordt gerealiseerd.

Drie IPO-instellingen - Beste signaalontvangst tijdens veranderende bandomstandigheden

    Met de 3-staps IPO-instellingen kan de operator de meest geschikte versterking voor de beste signaalontvangst selecteren. Deze verscheidenheid aan selecties zorgt voor superieure ontvangstprestaties en de best mogelijke communicatie bij veranderende bandomstandigheden.

    De IPO (Intercept Point Optimization) wordt geselecteerd met een bedieningsschakelaar op het frontpaneel. De IPO-selectie bepaalt de versterking van de RF-versterker. De versterkingsinstelling is zeer effectief in het optimaliseren van de prestaties van de ontvanger, afhankelijk van de antenne en de communicatiepropagatieomstandigheden. De IPO, de ATT en een trap van de RF-versterker worden gebruikt om de signaalniveaus die naar de mixer worden gestuurd te optimaliseren. Dit is vooral belangrijk voor de HF low-band werking. De "AMP 1" gebruikt één fase van de RF-versterker en zorgt voor een beter evenwicht tussen de gevoeligheid en de prestaties van de ontvanger (de versterking is ongeveer 10 dB). Bovendien gebruikt de "AMP 2" twee trappen van de RF-versterking en kan hij een hogere gevoeligheid verkrijgen (de versterking is ongeveer 17 dB); iets wat vooral belangrijk is op de 6 en 10 meter banden.

Hoge kwaliteit audio met Punch

    Het modulatiecircuit van de FT DX 3000 maakt gebruik van digitale variatie operationele modulatie, waardoor een ideale hoge kwaliteit transmissie audio ontstaat.

    - Microfoonversterker met parametrische equalizer
    Het modulatiecircuit van de FT DX 3000 maakt gebruik van het digitale variatie operationele modulatietype, waardoor een ideale hoge kwaliteit transmissieaudio ontstaat. Deze radio heeft een parametrische equalizer die een veelzijdige aanpassing van de TX-audiokwaliteit mogelijk maakt door het audiospectrum van de TX-band uit te lijnen. De parametrische equalizer kan het lage, midden en hoge gedeelte van de audio afzonderlijk aanpassen. Deze drietraps parametrische equalizer kan een hoge kwaliteit TX-audiokwaliteit genereren omdat hij tot in detail kan worden afgestemd... zonder dat dit ten koste gaat van de audiowaardigheid.

    - IF DSP Spraakprocessor - DX'er en Contester Proven
    De SSB-spraakprocessor maakt gebruik van IF-digitale signaalverwerking om de verstaanbaarheid van het uitgezonden signaal te vergroten bij een zwakke signaaloverbelasting. De DSP verhoogt het gemiddelde vermogen van de belangrijke componenten van het spraakspectrum en vermindert het TX-vermogen van de minder belangrijke componenten. Pas het compressieniveau in de menufunctie aan om het uitgezonden SSB-signaal aan te passen aan de beste spraakkarakteristieken, de situatie, de Propagation conditions en de pile-up demands.

Drie antenne-ingangen

    Op het FT DX 3000 Rear Panel zijn drie antenne-aansluitingen beschikbaar.

    - Het hebben van meerdere antenneselecties is een bijzonder effectieve eigenschap voor DX- en Contest-gebruik.

    - Antenneverbindingsselecties worden opgeslagen en teruggeroepen bij het wisselen van de banden.

    - De "ANT 3" ingang kan worden ingesteld voor de "RX Only" antenne.

CW-functies Galore

    - CW APF (Receiver Audio Peak Filter) met 3 bandbreedtestappen
    - CW Decode inbegrepen
    - CW SPOT
    - CW Auto Nul-in
    - CW Zero-in Display
    - CW Volledige inbraak
    - Omkering van de CW-modus (USB of LSB)
    - CW-sleutel beschikbaar tijdens SSB-bedrijf
    - CW "VOX" Vertraging is instelbaar
    - Elektronische Keyer met gewichtscontrole
    - Keyer paddle Dot-Dash omkering
    - IAMBIC A/B-selectie
    - "Bug" Keying emulatie
    - Vier berichtgeheugens (elk 50 karakters); vijf w/FH-2 toetsenborden
    - Automatisch invoegen van oplopend wedstrijdnummer
    - Automatische "Beacon" keyer mode
    - Kiestrapinstelling (alleen voor de CW-modus)
    - Afzonderlijke KEY-jacks aan de voor- en achterzijde

5 Digitale Spraakberichten

    Elk geheugenkanaal is in staat om tot 20 seconden audio op te slaan met behulp van de optionele DVS-6.

RX-uitgang

    De "RX Output" connector op het FT DX 3000 Rear Panel geeft toegang tot het signaal van de ontvanger RF-versterker. Het signaal kan vervolgens worden uitgevoerd naar een externe ontvanger voor in-band gelijktijdige ontvangst.

Optionele volautomatische µ-Tuning Kit

    De u-Tuning Kit die is ontwikkeld voor de FT DX 9000, is optioneel verkrijgbaar voor gebruik met de FT DX 3000. Geen enkele andere fabrikant van radiozendontvangers voor radioamateurs biedt een vergelijkbaar apparaat dat uw DX-prestaties in sommige uitdagende bedrijfssituaties kan verbeteren.

    Een grote diameter 28 mm inductor, met een instelbare ferriet magnetische kern (Ni-Zn ferriet), wordt gecombineerd, met een hoge resolutie en een hoge koppel stappenmotor om automatisch het resonantiepunt te vinden. Door deze afstemeenheden voor de RF-voorkant van de ontvanger te plaatsen, worden de IP3-punten met ongeveer 4 dB verbeterd. Er zijn drie afzonderlijke tuningunits beschikbaar voor frequenties van 1,8 MHz tot 14 MHz. Veel FT 950, FT 2000/D, FT DX 5000 en FT DX 9000 Yaesu klanten hebben ze gebruikt en vonden ze vooral effectief voor gebruik op de lagere banden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

160 à 6 mètres - SSB/CW/FM/AM/Digital

    Avec des dimensions efficaces de 14,4" x 4,5" x 12,3" (L x H x P) et un poids de seulement 10 KG, le FT DX 3000 est un émetteur-récepteur robuste prêt à fournir de très hautes performances sur toutes les bandes radioamateurs de 160 à 6 mètres.

    - Réception générale de 30 kHz à 56 MHz.

    - FM & AM - Modes large et étroit inclus

RTTY/PSK31 Encodage / Décodage inclus

    Diverses connexions faciles disponibles pour RTTY, SSTV, PSK31, JT et autres modes numériques

Performance fixe de 100 watts

    L'amplificateur RF produit un signal de transmission propre de 100 watts (certains modes moins). Un grand dissipateur thermique est associé au châssis en aluminium moulé sous pression pour une dissipation efficace de la chaleur. Un ventilateur de refroidissement situé à côté de l'amplificateur de puissance et du filtre passe-bas TX évacue la chaleur de l'intérieur du boîtier de l'émetteur-récepteur. Ce grand ventilateur à flux axial est mécaniquement isolé du châssis pour réduire les vibrations et le bruit. La vitesse du ventilateur est contrôlée en permanence par la température de l'amplificateur PA, à partir de 40 degrés Celsius.

Tuner d'antenne inclus

    Comprend un tuner d'antenne automatique à haute vitesse. Le tuner de l'antenne utilise la commutation LC. Il dispose d'une grande mémoire pour 100 chaînes ; les données de syntonisation sont stockées automatiquement pour réduire le temps de syntonisation lors du changement de fréquence.

Célèbre bouton d'accord principal de Yaesu

    Un bouton central en laiton lourdement équilibré est utilisé pour donner au FT DX 3000 la fameuse sensation de contrôle du volant d'inertie lisse Yaesu. Chaque utilisateur peut définir sa sensation de couple préférée de la rotation du cadran principal.

Sortie IF

    1er signal FI 9MHz à large bande passante Sortie FI disponible sur le panneau arrière pour les oscilloscopes à bande de rechange, l'écrémeur CW, etc.

USB Convient pour

    Comprend une entrée USB pour les mises à jour de micrologiciels. Cette entrée peut également faciliter le CAT, USB AUDIO IN / OUT et USB TX Control (PTT, KEY et FSK).

Contrôle à distance à partir d'un lieu éloigné

    Le contrôle externe (CAT) est possible via USB ou un port série ; avec cette fonction, le FT DX 3000 peut être contrôlé à distance !

 Le contrôle externe (CAT) est possible via USB ou un port série ; avec cette fonction, le FT DX 3000 peut être contrôlé à distance !

Grand écran TFT couleur pour une meilleure visibilité et une meilleure utilisation.

    Le FT DX 3000 présente un grand écran LCD à haut contraste de 4,3 pouces TFT avec un impressionnant écran couleur qui permet de visualiser facilement les fonctions de la radio. Cet affichage pratique permet une meilleure utilisation. Elle permet une excellente visibilité de différents points de vue. Même avec les nombreuses caractéristiques et fonctions du FT DX 3000, l'écran TFT rend l'utilisation de la radio simple et confortable.

    - Un schéma fonctionnel montre le chemin du signal RX.
    - Choisissez le type analogique ou le bargraphe
    - Désignation de l'appareil de mesure par type analogique ou graphique à barres sélectionnable
    - Affichage séparé et indépendant des fréquences
    - Gamme de spectre à haut débit
    - Bande passante du spectre : 20kHz, 50kHz, 100kHz, 200kHz, 500kHz ou 1MHz.
    - Les marques TX et RX apparaissent en mode "crachat".
    - Indicateur de niveau
    Les noms des fonctions et les niveaux de réglage des fonctions suivantes sont affichés sur l'écran principal TFT lorsqu'on tourne une touche de fonction : Explorateur, Gain du microphone, Processeur vocal, SHIFT, WIDT, VITESSE DU CLAVIER et CONTOUR.
    - AF-FFT Champ d'application
    Un oscilloscope AF-FFT (Audio Frequency Fast Fourier Transform) est intégré. Cette fonction AF-FFT a été démontrée pour la première fois dans la série FT DX 9000. Avec ce Scope, les caractéristiques audio des signaux reçus, l'effet de l'ajustement des performances du filtre FI RX et l'utilisation des fonctions de rejet QRM peuvent être observés visuellement. Il est également possible d'observer les caractéristiques audio TX de votre propre signal tout en utilisant la fonction moniteur. Cela est très efficace pour régler l'égaliseur paramétrique pour les caractéristiques de la voix et le son du microphone.
    - La mémoire du spectrumscope
    L'affichage du Spectrum Scope peut être sauvegardé ou rappelé en appuyant sur un bouton. En même temps, les informations sur l'heure sont stockées dans la mémoire afin de pouvoir visualiser et comparer la différence d'activité en fonction des saisons et des heures.
    - Clés du curseur
    Sur le côté gauche de l'écran TFT se trouvent six touches qui sont couramment utilisées en fonctionnement normal. D'autres fonctions peuvent être commandées en appuyant sur la touche "SCOPE", ce qui fait passer l'affichage de la "portée du spectre" à "l'affichage des touches de fonction". Même lorsque la radio est éteinte, la dernière fonction de la touche utilisée est mémorisée et mise en évidence.

Récepteur le plus performant Frontal RF

 Le circuit frontal RF du récepteur est l'élément le plus important car il détermine en fin de compte les performances du récepteur HF. Notre équipe d'ingénieurs de Yaesu a concentré ses connaissances supérieures en ingénierie RF dans la conception du frontal du FT DX 3000.

    - Quinze filtres passe-bande séparés (BPF) sont utilisés pour la protection frontale. Cela permet de réduire efficacement les signaux indésirables et hors bande.

    - Dans l'amplificateur RF, on utilise le transistor bipolaire puissant (2SC3357). Ce transistor présente une faible NF et offre des performances d'intermodulation supérieures.

    - Le gain de chaque appareil individuel est maintenu plus bas et le point de fonctionnement le mieux optimisé, avec la NF la plus basse, est sélectionné.

    - Pour l'entrée/sortie de l'amplificateur RF, un transformateur à large couverture conçu sur mesure est utilisé, avec moins de saturation magnétique. Cette construction améliore les performances de l'appareil et offre d'excellentes performances multi-signaux.

Récepteur à conversion descendante et puissants filtres à toit de cristal à bande étroite

    Le puissant filtre en toit de cristal à bande étroite améliore les caractéristiques multi-signaux du récepteur. La construction du récepteur FT DX 3000 "Down Conversion" est similaire à celle du FT DX 5000. La première fréquence FI est de 9 MHz. Cela permet d'utiliser des filtres en toit de cristal à bande étroite (300 Hz, 600 Hz ou 3 kHz) avec un facteur de forme net qui permet une réception multi-signaux étonnante. Le puissant filtre en toit de cristal à bande étroite améliore la réception multi-signaux du récepteur.

    - Le filtre en toit de 3 kHz améliore considérablement la réception du signal BLU dans des conditions de multisignal à proximité.

    - Les filtres de toit 300 Hz* et 600 Hz offrent le meilleur environnement de réception CW lorsque les signaux adjacents peuvent influencer la réception du signal souhaité.

    *Note : filtre 300 Hz en option

Rejet effectif de QRM et QRN

    Le FT DX 3000 IF DSP permet de refuser efficacement le QRM. Le DSP 32 bits à virgule flottante, TMS320C6727B (jusqu'à 2800 MIPS/2100 MFLOPS) de Texas Instruments, est utilisé pour la partie FI du FT DX 3000. Le signal est traité avec la fréquence d'horloge à haute vitesse de 300 MHz.

    - Les fonctions éprouvées IF WIDTH et IF SHIFT offrent d'excellentes performances de rejet QRM.
    AS SHIFT
    Avec la largeur de bande normale, la zone de la bande passante peut être relativement déplacée de sorte que les signaux nocifs de la bande passante sont rejetés.
    A LA LARGEUR
    En ajustant la largeur de bande, les signaux de brouillage des deux côtés de la bande passante peuvent être supprimés sans modifier la position de la bande passante. La fonction de largeur IF peut rendre la bande de passage plus étroite en appuyant sur un bouton. Cette fonction est efficace dans un empilement ou une correspondance, lorsque les signaux indésirables se trouvent juste au-dessus et au-dessous du signal cible. Lorsque le bouton IF-width est centré (point de clic), la largeur de bande de passage est de 2,4 kHz dans les fonctions SSB et CW. Lorsque "NAR" est activé, la bande passante minimale devient de 50 Hz (200 Hz en mode SSB), ce qui permet de minimiser le QRM avec ce facteur de forme de filtre pointu. Lorsque l'on tourne la largeur FI dans le sens des aiguilles d'une montre à partir du point de clic central, la largeur de bande de passage peut être étendue jusqu'à 4000 Hz. Il peut en résulter un QSO plus riche et plus confortable.

    - CONTOUR
    La fonction CONTOUR ajuste idéalement le signal audio reçu sans modifier la largeur de bande. La fonction CONTOUR fait varier les contours des caractéristiques de la bande passante du filtre DSP FI, et la construction du signal dans la bande peut être partiellement modifiée. Contrairement au décalage FI ou à la largeur FI, la bande passante spéciale CONTOUR peut partiellement et continuellement réduire ou maximiser le signal souhaité sur la bande passante. Cette fonction est particulièrement efficace lorsque le signal indésirable est proche de la fréquence centrale.

    - Réduction numérique du bruit (DNR) par DSP
    Le circuit numérique de réduction du bruit installé fournit 15 paramètres distincts. Les constantes de réduction du bruit peuvent être fixées au point de fonctionnement optimal en faisant varier les paramètres de 15 étapes en fonction du bruit réel dans la bande HF. Les composantes de signal souhaitées sont mises en valeur et les éventuelles composantes de bruit sont effectivement annulées.

    - A NOTER
    Ce circuit à Q élevé présente des caractéristiques d'amortissement élevées de 70dB ou plus. Un signal de battement fort est effectivement supprimé. Les caractéristiques d'amortissement peuvent être commutées sur une largeur de bande large ou étroite et le niveau d'amortissement peut être ajusté dans le menu du mode de réglage. Les signaux parasites peuvent être atténués tout en minimisant l'impact sur le signal reçu.

  - Filtre numérique à encoches (DNF) (AUTO NOTCH)
    Le Digital Notch Filer (DNF) est une fonction qui suit automatiquement les signaux hétérodynes interférents, même s'il y en a plusieurs, et même si la fréquence du battement change avec le temps. Cela permet de supprimer efficacement les signaux parasites.

    - CW APF (Audio Peak Filter)
    En mode CW, la fonction APF (Audio Peak Filter) présente un pic audio sur la fréquence du signal ; cela améliore le rapport signal/bruit et augmente la lisibilité du signal CW. La fréquence de crête de l'APF peut être finement alignée.

Très faible bruit de fond - grand rapport signal/bruit

    Le rapport S/B (rapport signal/bruit) du signal local injecté dans le 1er mélangeur FI est l'un des facteurs clés pour améliorer les caractéristiques de réception dans l'environnement ultra-multi-signaux.

    Dans le FT DX 3000, la combinaison de sa haute stabilité et de sa haute précision 40 MHz TCXO (± 0,5ppm, -10 °C ~ +60 °C), et son DDS créent la fréquence de base de cette radio, et est verrouillée directement sur le PLL-IC et le VCO.

Cette construction de circuit et cette méthode créent un signal local de la plus haute qualité, avec un rapport signal/bruit supérieur. Cela signifie que le bruit de fond du récepteur est maintenu plus bas et que la meilleure gamme dynamique de blocage est obtenue avec une performance IP3 de 2 kHz.

Trois paramètres de l'IPO - Meilleure réception du signal dans des conditions de bande changeantes

    Les paramètres de l'IPO en trois étapes permettent à l'opérateur de sélectionner le gain le plus approprié pour une meilleure réception du signal. Cette variété de sélections assure une performance de réception supérieure et la meilleure communication possible dans des conditions de bande changeantes.

    L'IPO (Intercept Point Optimization) est sélectionné à l'aide d'un interrupteur de contrôle situé sur le panneau avant. La sélection de l'IPO détermine le gain de l'amplificateur RF. Le réglage du gain est très efficace pour optimiser les performances du récepteur en fonction de l'antenne et des conditions de propagation de la communication. L'IPO, l'ATT et un étage de l'amplificateur RF sont utilisés pour optimiser les niveaux des signaux envoyés au mélangeur. C'est particulièrement important pour l'exploitation de la bande basse HF. Le "AMP 1" utilise un étage de l'amplificateur RF et offre un meilleur équilibre entre la sensibilité et les performances du récepteur (le gain est d'environ 10 dB). En outre, l'"AMP 2" utilise deux niveaux de gain RF et peut obtenir une sensibilité plus élevée (le gain est d'environ 17 dB), ce qui est particulièrement important sur les bandes de 6 et 10 mètres.

Audio de haute qualité avec Punch

    Le circuit de modulation du FT DX 3000 utilise une modulation opérationnelle à variation numérique, créant une transmission audio idéale de haute qualité.

    - Amplificateur de microphone avec égaliseur paramétrique
    Le circuit de modulation du FT DX 3000 utilise le type de modulation opérationnelle à variation numérique, créant une transmission audio idéale de haute qualité. Cette radio possède un égaliseur paramétrique qui permet un réglage polyvalent de la qualité audio de la bande TX en alignant le spectre audio de la bande TX. L'égaliseur paramétrique peut régler séparément les parties basses, moyennes et hautes de l'audio. Cet égaliseur paramétrique à trois étages peut générer un son TX de haute qualité car il peut être réglé avec précision jusque dans les moindres détails.... sans sacrifier la qualité audio.

    - IF DSP Speech Processor - DX'er et Contester Proven
    Le processeur vocal SSB utilise le traitement des signaux numériques IF pour augmenter l'intelligibilité du signal transmis en cas de faible surcharge du signal. Le DSP augmente la puissance moyenne des composants majeurs du spectre de la parole et réduit la puissance d'émission des composants mineurs. Ajustez le niveau de compression dans la fonction de menu pour adapter le signal BLU transmis aux meilleures caractéristiques de la parole, à la situation, aux conditions de propagation et aux exigences de l'empilement.

Trois entrées d'antenne

    Sur le panneau arrière du FT DX 3000, trois connexions d'antenne sont disponibles.

    - La possibilité de sélectionner plusieurs antennes est une fonction particulièrement efficace pour le DX et les concours.

    - Les sélections de connexion d'antenne sont stockées et rappelées lors du changement de bande.

    - L'entrée "ANT 3" peut être réglée pour l'antenne "RX Only".

Les fonctions de l'IC en abondance

    - CW APF (Receiver Audio Peak Filter) avec 3 niveaux de bande passante
    - Décodage CW inclus
    - CW SPOT
    - CW Auto Zero-in
    - Affichage du zéro CW
    - CW Cambriolage complet
    - Inverser le mode CW (USB ou LSB)
    - Clé CW disponible pendant le fonctionnement de la SSB
    - CW "VOX" Le délai est réglable
    - Keyer électronique avec contrôle du poids
    - Inversion Dot-Dash du clavier
    - Sélection IAMBIC A/B
    - Emulation de la clé "Bug
    - Quatre mémoires de messages (50 caractères chacun) ; cinq claviers w/FH-2
    - Insertion automatique du numéro de concours ascendant
    - Mode de saisie automatique "Beacon
    - Réglage de la numérotation (pour le mode CW uniquement)
    - Vestes KEY séparées sur le devant et le dos

5 Messages vocaux numériques

    Chaque canal de mémoire est capable de stocker jusqu'à 20 secondes d'audio en utilisant le DVS-6 optionnel.

Sortie RX

    Le connecteur "RX Output" sur le panneau arrière du FT DX 3000 donne accès au signal de l'amplificateur RF du récepteur. Le signal peut ensuite être transmis à un récepteur externe pour une réception simultanée dans la bande.

Kit optionnel de µ-Tuning entièrement automatique

    Le kit u-Tuning développé pour le FT DX 9000 est disponible en option pour une utilisation avec le FT DX 3000. Aucun autre fabricant d'émetteurs-récepteurs radioamateurs ne propose un dispositif similaire qui puisse améliorer les performances de votre DX dans certaines situations de fonctionnement difficiles.

    Un grand inducteur de 28 mm de diamètre, avec un noyau magnétique réglable en ferrite (ferrite Ni-Zn), est combiné, avec une haute résolution et un moteur pas à pas à couple élevé pour trouver automatiquement le point de résonance. En plaçant ces unités de syntonisation devant la façade RF du récepteur, les points IP3 sont améliorés d'environ 4 dB. Trois unités de syntonisation distinctes sont disponibles pour les fréquences de 1,8 MHz à 14 MHz. De nombreux clients de Yaesu ont utilisé les FT 950, FT 2000/D, FT DX 5000 et FT DX 9000 et les ont trouvés particulièrement efficaces pour une utilisation dans les bandes inférieures.

YAESU FTDX-3000D heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Retourgarantie

7 dagen in originele ongeopende verpakking.

Levering

verzending : 1-3 werkdagen na betaling en indien op voorraad

Laatst bekeken items
1.389,00